Meedoen met enquêtes, hoe werkt dat?

Door mee te doen met enquêtes kun je waar en wanneer jij wil een zakcentje bijverdienen op het internet. Maar hoe werkt het en hoe kun je er aan meedoen? Dat leggen we hier uit.

Veel bedrijven willen jouw mening weten om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen of juist hun huidige producten te verbeteren. Voor deze bedrijven is de mening van consumenten zo belangrijk dat het het verschil tussen succes en mislukking kan betekenen. Daarom betalen bedrijven jou graag om jouw mening te horen.

Deze bedrijven laten hun onderzoeken weer uitvoeren door andere partijen die de enquetes opstellen. Deze zetten hun panels in om de mening onder consumenten te peilen. Het is dus van belang om ook deel te nemen aan zo'n panel.

Wat is een panel?

Een panel is niets meer dan een verzameling mensen die bereid is hun mening over sommige dingen te geven. De leden van het panel geven wat persoonlijke informatie en geven hun mening over bijvoorbeeld producten.

Marktonderzoeksbedrijven hebben hun eigen panels, de mensen in deze panels worden regelmatig uitgenodigd om mee te doen aan enquêtes. Zo worden de mensen in het panel bij elk onderzoek betaald door het marktonderzoeksbureau.

Hoe word ik lid van een panel?

SurveySwine helpt jou om lid te worden van vrijwel alle panels die Belgie rijk is! Met SurveySwine kun je je in één keer inschrijven voor verschillende panels zodat je mee kunt doen aan zo veel mogelijk enquêtes en marktonderzoeken. Vul eenvoudig je emailadres in, kies jouw panels en begin met verdienen!